Vi behöver kontanter!

Sveriges Riksbank har nyligen lanserat nya sedlar och mynt i Sverige och det är ett väldigt stort arbete som ligger bakom dessa nya sedlar och mynt. Det pågår en stor debatt kring svårigheten att använda sedlar i dag eftersom många banker har valt att inte hantera kontanter vilket känns som om det går stick i stäv mot den stora satsning som Riksbanken gjort med sedelutbytet. När Betaltjänstutredningen nyligen presenterade sitt delbetänkande konstaterades att det inte behövs några lagstiftningsåtgärder för att säkra en fortsatt kontanthantering känns det som en stor osäkerhet råder kring hur vi ska förhålla oss. Det ser väldigt olika ut i vårt land när det gäller tillgång till kontanter och betaltjänster . Jag är glad att riksbankschef Stefan Ingves nu går ut och lyfter fram betydelsen av att alla banker hanterar kontanter.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.