Släpp den ideologiska livlinan!

Igår besökte landstingets gruppledare från Alliansen Lycksele. Efter en rad intressanta studiebesök under dagen så avslutades kvällen med Öppet Möte på Hotell Lappland. Det finns en rad utmaningar för Västerbottens Läns landsting som måste hanteras och det innebär att den röda majoriteten med Peter Olofsson i spetsen måste släppa den ideologiska livlinan och se hur verkligheten ser ut. Vi måste utbilda fler inom vårdyrken, vi måste dra i handbromsen för stafettpersonal, vi måste se över hur de olika verksamheterna är organiserade och använda kompetensen på rätt sätt. Primärvården är 1:a linjens sjukvård och så ska det vara, det innebär att resurser måste finnas för att kunna leva upp till detta och vi kan inte fortsätta trenden att sluten vården skickar ut allt fler åtaganden men behåller både pengar och personal. Alliansens gruppledare ifrågasätter mycket och det är nödvändigt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.