Insamling till förmån för utsatta barn

Trots att vädret inte häll med om att det var vår så var det i gårkväll vårkonsert i Lycksele. Rotaryklubben hade i samarbete med Filadelfiaförsamlingen bjudit in Lycksele Manskör och brödraparet Enok och Chims från Kongo för att bjuda på sång och musik. Ellinor Ädelroth som arbetar tillsammans med Denis Mukvege på Panzisjukhuset i Kongo berättade om det arbete de driver där. Under knappa förhållanden utför de stora ingrepp, och driver en fantastisk verksamhet. Ellinor berättade om hennes och Dr Mukveges projekt om att erbjuda vård till förlossningsskadade kvinnor. Det är många unga flickor och kvinnor som blir utsatta för övergrepp i väldigt tidig ålder och efter det får skador i sitt underliv. Vid förlossning blir skadorna ännu värre och de får på sjukhuset en möjlighet att bli återställd igen. Det var en stor publik som lyssnade till både skrämmande och fantastiska beskrivningar av hur e arbetar på sjukhuset och det samlades in pengar till förmån för barnfonden på sjukhuset.

Elisabeth Björnsdotter Rahm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.