Sedelbyte!

I dag är det Riksbanksfullmäktige som står på agendan. En av frågorna som varit uppe på agendan under ett antal sammanträden är det omfattande sedel och mynt utbytet som vi just nu genomför. Den sista juni i år infaller det första av två datum när gamla sedlar blir ogiltiga. Det gäller att titta i sina gömmor så att det inte blir kvar gamla pengar. En minst lika viktig fråga är hur läget i vår omvärld ser ut. Vi lever i en orolig värld och Sverige som ett litet och exportberoende land påverkas av små förändringar. varje fullmäktige får vi en genomgång av hur vår omvärld ser ut och det är inte en alltför ljus bild som presenteras. Ryssland och Kina är två stora länder som påverkar Sverige i stor omfattning och två så stora länder med möjligheter som inte Sverige har.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Basic Rules

  Du glömde en sak som också är självklar; Sverige är ett avlångt land !
  ”Kina är två stora länder som påverkar Sverige i stor omfattning och två så stora länder med möjligheter som inte Sverige har” = Omvärldsbevakning från Lycksele !
  Eftersom du har så initierade uppgifter kring sedlar å så… sitter du i styrelsen för Riksbanken ?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag har svårt att förstå din sarkasm, och för din upplysning så sitter jag i Riksbanksfullmäktige

 2. Fingol

  Hej!

  Var på besök hos er på medicinkonsulten. En sak slog mig. Jag betalade 200 kr för ett läkarbesök…på en skylt vid disken så står det på arabiska att de endast betalar 50 kr.

  Jag som sjukskriven har 11 000 kr. En invandrare har MINST 11 000 kr + en massa bidrag. Så sitter ni politiker och funderar på varför SD vinner röster?

  Jag har jobbat hela mitt liv….hårda, långa timmar…jag har bidragit till extrem skatt….sedan en dag tog det stopp. Nu är jag sjukskriven. Jag får verkligen knåpa ihop det för att få allt att gå runt…min lägenehetshyra är ca 40% av det jag får i sjukkassan. Så¨möts jag av nykomlingar i LSE…går runt i fina märkeskläder, fina mountainbikes, har körkort, kör omkring i fina bilar.

  Så går jag där….det var det mina skattepengar gick till. Så går jag där….i trasiga skor…har inte råd att köpa nya som kostar 1000 kr. Inte då man lever på 6000 kr efter lägenhetshyran är betald. Så sitter ni politiker och undrar varför främlingsfientlighet ökar…varför vinner SD röster?

  Minns du SD reklamen som var mycket omdiskuterade….en stackars gammal gubbe går i gåstol mot en nödbroms…sedan blir han omsprungen av en massa kvinnor i iqab….det var inte propaganda….så är det i verkligheten. Invandra har det såååå mycket bättre än de pensionärer på våra ålderdomshem. De blir serverad dålig näringsfattig mat. Medans asylsökande kan äta sig mätta.

  Varför vinner SD mark? Ja….vad kan det bero på?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är landstinget som satt prisnivån för läkarbesök för våra asylsökande, det är inte ett politiskt beslut. Sedan vet jag inte om jag håller med dig om att SD vinner mark, de har gått tillbaka i opinion alla de senaste mätningarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.