Missgynnar företagandet!

Den rödgröna regeringen visar med all tydlighet att företagsamhet inte är något som ska främjas och inget som regeringen ser behovet av. En utredning utsedd av regeringen har sett över den rätt kommuner och landsting har till utebliven moms (mervärdesskatt) för att de anlitar externa utförare som inte har momsplikt inom vård, skola och omsorg. För att det inte ska blir dyrare att anlita privata än att bedriva verksamheten själv har kommunsektorn rätt att få tillbaka den uteblivna momskompensationen för att anlita dessa .Utredningen föreslår nu att rätten att kompenseras för utebliven moms ska minska från 6 till 5 procent av det belopp man köper externa utförare för. SKL (Sveriges kommuner och landsting) säger nej till utredningens förslag med motiveringen att det kommer att kosta stora summor för kommuner och landsting och det missgynnar externa aktörer som de köper tjänster och varor av.

Elisabeth Bjönsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.