Kort reflektion!

En kort reflektion av den nyligen avslutade Almedalsveckan. De vanliga utspelen om förslag till nya reformer är något som hör till alla partier. Några förslag sticker ut mer än andra och det är (V) förslag om gratis läkemedel till alla över 80 år, detta ska finansieras genom införande av fler skatter. SD vill stänga alla gränser och bygga upp murar mot andra länder allt för att bevara det svenska, MP ska införa en rad miljöavgifter vilket i sig är motstridigt när de röstar igenom en försäljning av brunkol i Tyskland. M vill sätta ett tak för bidrag och det tycker jag är positivt, det måste löna sig att arbeta Det som är en gemensam nämnare för de flesta partier är att den svenska modellen lyfts fram som en förebild och något vi ska vara stolta över och fortsätta att utveckla. Vi har bara lite olika bild över innehållet i den svenska modellen.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

9 kommentarer

 1. Leif

  Bidragstak men åtgärder mot skattefusk. Då håller moderaterna käften.

  Sparka på dom svaga, det är ert mantra. Snälla, kan ni inte åka över till USA och köra er utsugarpolitik där istället

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Utsugarpolitik, det är intressant att det du förespråkar är att förstatliga allt och låta alla leva på bidrag, och att ta bort all företagsamhet.

   • Jonas E

    Det är intressant att ni Moderater tycks förespråka att man ska privatisera allt, oavsett om det är bra för folket eller inte, typ apoteken eller bilprovningen = båda lika dumma, och det fallande skolresultaten tycks ha sitt ursprung i friskolereformen – är det egentligen att privatisera när det fortfarande är staten som betalar kalaset ??, eller är det egentligen att försnilla statliga medel till privata vinster ??……….
    Att byta ett offentligt monopol till privata monopol, vilket det i princip alltid blir då det mesta av det offentliga som ett minimum har ett lokalt monopol – vad är nyttan med det ??.
    Faktum är att det var Allianspolitiken som havererade sjukförsäkringen, slösade bort budgetöverskottet, och ökade klyftor och den relativa fattigdomen…..det är fler fattiga nu än innan Alliansen – glöm inte det !!.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Du har tydligen redan bestämt dig för hur världen ser ut så en diskussion med dig kommer inte att leda till något annat än att vi har helt olika syn på hur det ser ut.

     • Jonas E

      Jag förhåller mig till det faktiska resultatet av tidigare förd politik, sen att du inte gillar det resultatet – beror ju knappast på mig !!.

     • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag tycker det är intressant att det är så enkelt att bara se den bild man väljer att se och sedan sätta på sig skygglappar för verkligheten

 2. Basic Rules

  ”SD vill stänga alla gränser och bygga upp murar mot andra länder”…- skit snack !
  Ni har anpassat er till SD fullt ut i invandrarfrågan tom gått längre till viss del, försök tänka själv i stället för mala på med töntig propaganda.
  Då AKB bjuder in till dans med SD – så kommer du lovorda det med !

 3. Jonas E

  Varför man avskaffar kärnkraft innan man i praktiken kan ersätta den med annat än brunkol, och sen gnäller över hur smutsigt brunkolen är, är en MP-logik som jag inte förstår – det är ju på väg åt samma håll här tyvärr !!……
  Sen så har det alltid lönat sig att arbeta, att det inte skulle göra det är en (M)yt !!……
  Slutligen så behövs tyvärr skattehöjningar då Allianspolitikens springsnota måste ju betalas någon gång – från överskott till underskott i statsfinanserna är resultatet av Allianspolitikens 8 år, och det märks nu !!……

 4. Jonas E

  Det är ju just det du gör – sätter skygglappar för verkligheten, med kommentarer som: ”Utsugarpolitik, det är intressant att det du förespråkar är att förstatliga allt och låta alla leva på bidrag, och att ta bort all företagsamhet”……det har ju lite att göra med verkligheten, men avspeglar väl dina skygglappar !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.