Inga nyheter!

Jag har vid ett flertal tillfällen ifrågasatt de statsråd som sitter i den rödgröna regeringen och representerar Miljöpartiet. Det är en genomgående trend att de inte håller hög kvalitet och inte levererar mycket politik. Vår biståndsminister Isabella Lövin är inget undantag. Trots att biståndsbudgeten uppgår till 43 miljarder så finns ingen ambition för politik.
I opposition var Miljöpartiet kritiskt mot att pengar togs från biståndet för att finansiera flyktingmottagande, i dag låter det annorlunda. Att pengar flyttas om från biståndsbudgeten till att finansiera svensk asylmottagning har diskuterats År 2014 tog alliansregeringen fyra miljarder kronor från biståndet för att finansiera det svenska asylmottagandet. Då var det en tiondel av hela biståndet. 2015 , 2015, tog den rödgröna regeringen 8,4 miljarder kronor – vilket var en fördubbling och innebär att en femtedel av totala biståndet nu försvinner. Är detta den enda politikutveckling vi ska ha inom detta område?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Har lite frågor:

  1: Hur många flyktingar kom 2014 jämfört med 2015?

  2: Ni var ju sååå bekymrade över den s.k dubbelstöten,med höjd ungdomsarbetslöshet som följd. Hur ser ungdomsarbetslösheten ut nu jämfört med Er tid?

  3: Hur ser budgetresultatet ut för Sverige, sista året med Borg jämfört med 2015?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Idag finns det många sätt att söka information på så jag ser inte varför jag ska svara på dessa uppenbara faktafrågor.

   • Lars Gidlöf

    Hej

    Verkade vara en känslig fråga, men klart, du lever väl gott med att inte svara då det jag frågade om inte skulle ge dig och Alliansen särskilt gott betyg.

    Men lev väl med ersättningen från Riksdagen, konstigt att det inte krävs någon utbildning för dessa 349 st som sitter i Riksdagen

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Jag betackar mig från dina syniska komentarer. Jag har ingen skyldighet att ge dig svar på frågor som du redan vet och jag kan avsluta med att informera dig om att jag inte lever på någon ersättning från riksdagen, det är en ren oförskämdhet från din sida att påstå det!

 2. Basic Rules

  Så, en mindre stöld(4 miljarder) gör beteendet legitimt,” Är detta den enda politikutveckling vi ska ha inom detta område”, FRÅGAR DU. Jag häpnar !
  Visst kan man vara tvärt emot, men detta mitt på dan !

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Ibland går det bra att vara kritisk till hur pengar används, när man står där själv och gör samma sak men i större omfattning, då är det helt ok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.