Vi flyger och far!

Sverige är ett avlångt land och vi är starkt beroende av att ha en välfungerande infrastruktur för att vi ska kunna bo och arbeta i hela landet. Flyget är därför ett av våra viktiga transportmedel. Diskussionerna har varit många den senaste tiden om höjd flygskatt, nedläggning av Bromma flygplats. Swedavia, det statliga flygplatsbolaget som äger och driver tio svenska flygplatser varav Umeå är en, visade på ett underskott första halvåret 2016 men kunde ändå visa på ett överskott tack vare andra åtgärder. Passagerartillväxten har ökat med drygt 5 % vilket motsvarar nästan 19 miljoner passagerare som flyger mellan våra städer varje år. Vi är beroende av en väl utbyggd flygtrafik även om (MP) gör allt de kan för att försvåra.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Eller så satsar vi ännu mer på att anpassa järnvägen till höghastighet. Umeå – Stockholm skulle inte ta speciellt längre tid med riktig höghastighet jämfört med flyget. Dessutom både energieffektivare och enklare för passagerarna.
    Jag förstår inte detta blinda vurmande för flyget i alla lägen. Flyg är lämpligt i vissa få hänseenden, höghastighetståg är lämpligt i betydligt fler lägen. Dock har just ditt parti i många år bekämpat just utbyggnaden av tågförbindelser. Vilket såklart är tråkigt.

    Och varför ska just flyget undantas från skatter? De som nyttjar flyget får väl se till att flyget bär sina egna kostnader, precis som med allt annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.