Pusselbitarna faller på plats!

Det är intressant att läsa om de nya lagförslag som den rödgröna regeringen tagit beslut om. De har varit stora motståndare till RUT avdrag och har valt att försämra möjligheterna till att göra avdrag för dessa tjänster. Från och med den 1 augusti så utvidgas möjligheterna att göra Rut avdrag, inte i hur stor del du får göra avdrag för men vad du får göra avdrag för. Nu ska Rut avdrag omfattas av trädgårdstjänster, flytt och även It-tjänster. Under Alliansens regeringsperiod gjorde den rödgröna oppositionen en stor fråga av vilka tjänster som ingick i RUTavdraget och var kritisk till allt detta. Nu väljer man att utöka möjligheterna till att få göra RUT avdrag. Plötsligt händer det att pusselbitarna faller på rätt plats och man förstår vad saken handlar om!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Jesper

    Om man tittar på vilka tjänster som moderaterna kritiserat regeringem mest för att tagit bort blir det uppenbart att Moderaterna inte är för alla. Moderaterna har bett om imte mindre än tre (3!) interpellationsdebatter om borttagandet av städning av inomhuspooler som rut-tjänst. Sen är det ju inte så konstigt att läxhjälp inte ska räknas som rut-tjänst. Varför ska mina skattepengar gå till läxhjälp till de som har råd att betala samtidigt som resurser tas från skolor? Nu har ju regeringen istället satsat stort på läxhjälpspengar till kommunerna.
    Endast en moderat ser inte skillnaden mellan bidrag till städning av inomhuspooler och flytthjälp…

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Den satsning som gjorts på läxläsning till kommunerna är ett stort misslyckande, läs utvärderingen som gjorts. Vad som är betydelsefullt i sammanhanget RUT och ROT är att arbetstillfällen blir vita istället för svarta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.