Vad vill man bevisa?

Det finns ett bevingat uttryck att man kan visa vad som helst med statistik, ibland är det detsamma med olika forskningsrapporter. Jag skummade igenom en nyskriven rapport från ett av våra större universitet som säger att Barn som kommer med sina asylsökande föräldrar till Sverige riskerar att inte få någon självklar hjälp till skola, hälsovård och annan omsorg. . För de ensamkommande barnen, däremot, finns ett system där socialtjänsten, god man med flera har ett ansvar, Det är en intressant analys och jag förstår inte riktigt vad rapporten vill lyfta fram. Givet är att de asylsökande ensamkommande barnen får en anvisad plats på ett HVB hem medan de andra barnen bor tillsammans med sina föräldrar på ett asylboende där de dessutom ofta flyttas runt utan att det finns någon riktig kontroll på var de flyttar. Vad vill man bevisa är min fundering

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.