Ett land där en man bestämmer!

Det är parlamentsval i Ryssland den 18 september, ett val som inte tidigare väckt någon uppmärksamhet i media. Det går inte riktigt att jämföra med den otroliga cirkus som omgärdar det amerikanska presidentvalet. Jag var valövervakare i Ryssland när det var presidentval i december 2011 och Putin och Medvdev bytte plats på posterna. Ett val fylld av valfusk och uppgjorda överenskommelser, valkaruseller där hemlösa bussades runt och röstade på en rad vallokaler mot en bit mat i ersättning. Det kommer att vara utländska valobservatörer på plats även denna gång men sannolikheten att det ska gå rätt till är inte så stor. Ett land där en man bestämmer reglerna.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    ”Där en man bestämmer reglerna” skriver du. Om det istället hade varit en kvinna på samma post- hade du då skrivit: ”där en kvinna bestämmer reglerna” ? Jag bara undrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.