Positiv trend!

I nio av tio svenska kommuner ökade befolkningen under årets första halvår. Den totala nettoökningen blev 55.300 sedan årsskiftet och sista juni hade landet 9.906.331 invånare. Folkökningen berodde främst på att invandringen var betydligt högre än utvandringen. Jämfört med första halvåret 2015 ökade invandringen och utvandringen minskade. Lycksele är inget undantag utan vi ökar också vår befolkning. Den statistik som presenteras visar att det är en ökning av inflyttade från det egna länet och från övriga Sverige som står för den största anledningen till befolkningsökningen. En positiv trend som förhoppningsvis håller i sig

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.