Kakan är sedan länge uppäten!

Återigen har Jonas Sjöstedt (V) presenterat ett nytt bidrag, detta bidrag ska även det finansieras av förmögenhetsskatten. Vilken i raden av bidrag som Jonas Sjöstedt tycker ska finansieras av förmögenhetsskatt går inte att räkna, jag funderar när han själv ska börja tänka och ställa sig frågan hur många gånger som en och samma skattehöjning ska finansiera så många olika bidragshöjningar. Det ligger kanske inte i den retorik som Jonas Sjöstedt använder sig av att se möjligheter till statliga inkomster istället för utgifter. Snacka om att äta upp samma kaka om och om igen utan att inse att han redan ätit upp den!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Erik

  Sedan var Sjöstedt fel ute när det gäller bostäder till studenter. Anledningen till att bristen är så enorm just nu är att nittiotalisterna (årgångarna 1990 till 1994) var en relativt stor barnkull. Snart har detta ebbat ut och då blir det bätre balans mellan tillgång och efterfrågan.

 2. Micke

  Villa- och bostadsrättsägare får årligen +40 miljarder i bidrag från skattebetalarna i form av ränte- och ROT-avdrag.
  Ta bort möjligheten göra dessa avdrag och man har helt plötsligt enorma summor att lägga på skola, vård och omsorg. Finns även en massa pengar man kan lägga på investeringar/subventioneringar i byggandet av billiga hyresrätter till våra ungdomar.

  Dvs. ta pengar från villa- och bostadsrättsägare och för över dessa enorma summor till de som saknar bostad.
  Har man köpt en bostad ska man själv betala för den och inte som nu lita på att skattebetalarna sponsrar en.

  Hyresgäster i Sverige är dessutom dubbelbeskattade kommunalt då +8 miljarder årligen av deras hyresinbetalningar går till andra kommunala verksamheter än renovering av hyreslägenheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.