Fyra län är inte alltid en bra kombimation!

Det är tillsatt en styrgrupp för den tilltänka storregionen Norrland, det finns en rad arbetsgrupper som tittar på olika frågor, organisationen är stor kring planerandet av den tilltänkta storregionen Norrland. Det är intressant att lyssna av hur det politiska tonläget låter. Den rödgröna majoriteten i riksdagen kan inte ge ett enhälligt ja till en storregion Norrland, allt beror på hur regeringens betänkande kommer att utformas. Alliansföreträdare är lika tveksamma och ser behovet av en folklig förankring. Jag har svårt att se hur ett ”stor Norrland” ska kunna ge positiva effekter. Samarbete är alltid positivt och kan säkert utvecklas betydligt mer än idag. Att slå ihop fyra stora län till ett och förvänta sig ett samarbete per automatik är inte helt enkelt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Jonas E

    Centraliseringstänket är ju ett problem i Norrland redan idag – det lär knappast bli bättre av ett ”stornorrland”, utan risken är att det blir tvärt om och vi får se mer av ”Doroteaupproret” framöver – då allt som inte ligger i stora städer tycks allt för ofta ignoreras från centralt håll !.
    Det är bara att titta på alla byaskolor som kommit i kläm på sistone – centraliseringstänk igen !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.