En stilla undran!

Snacka om att kasta sten i glashus. Detta är vänsterpartiet i ett nötskal. Vänsterpartiet kritiserade friskt vårdnadsbidraget innan det avskaffades förra året, eftersom det tvingade in kvinnorna i den traditionella kvinnorollen. Nu är det annat ljud i skällan Nu vill Vänsterpartiet införa sitt eget vårdnadsbidrag. Precis som med vårdnadsbidraget så kommer anhörigdagarna att föra jämställdheten bakåt. Jonas Sjöstedt var tydlig i sitt sommartal att staten skulle satsa miljarder i byggsektorn för att få igång byggandet i landet. Kommer de då att kräva att byggföretagen återinvesterar pengar i verksamheten likväl som de kräver att alternativa driftsformer inom vård, skola omsorg ska göra?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

 1. Leif

  Oj, vilket försök till comeback. En moderat comeback. Vänta till ni allierar er med SD istället så kan du komma med dina faktaresistenta påståenden

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Lyssna på Vad Jonas Sjöstedt säger istället för att anklaga mig!

 2. Jan-Erik Vahlström

  Det är en stor skillnad på spik och bräda och gamla och sköra mäniskor. Det borde du inse. Vinster i vården får aldrig vara överordnat skötseln och omvårdnad av våra gamla, vilket nu är inte ovanligt.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Varför har då hela debatten tidigare fokuserat på att man inte får göra vinst inom skattefinansierade områden. Varför kan det vara ok i vissa fall men inte i andra?

   • Jonas E

    Är verkligen debatten så att man inte får göra vinst ? – jag har tolkat det mer som att debatten ligger i hur man gör vinst – lägre personaltäthet – skattar utomlands – osov………
    Sen så är det skillnad på att göra en tjänst (såsom att bygga ett hus) och driva en verksamhet, – då den första är strikt reglerad i regler och avtal, medans i den andra har ni Moderater bromsat regleringar från dag 1 !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.