System fel!

I helgen har det varit vårduppror runt om i landet. Vårdpersonal, anhöriga och patienter har i gemensamma demonstrationer visat sitt gemensamma missnöje över hur den svenska vården fungerar idag. Det ser givetvis ut på olika sätt runt om i landet men på många ställen har ett systemfel sakta smugit sig in i verksamheterna och inneburit att det är allt mer administration, möten, projekt och andra uppgifter som innebär att tid med patient blir allt mindre. Det resulterar i att allt fler slutar och för att fylla tomma platser tar man in icke utbildad personal eller personal med lite erfarenhet och det blir ett Moment 22 läge där den kvarvarande personalstyrkan får arbeta allt mer och det resulterar i att allt fler slutar. Detta är bara en del av en mycket komplex situation inom vården och omsorgen men det är en bidragande orsak varför sjukskrivningarna och den psykiska ohälsan ökar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. JonasE

    Skulle nog hellre tro att det är dumsnålhet snarare än systemfel som är problemet – då man sparar på fel ställe om och om igen, det blir alltid personalen som dom ska sparar på när man gör fel på andra platser – karolinskas skenande kostnader är ju ett bra exempel på det, gissa var dom kommer att försöka spara igen dom pengarna ?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.