Vad händer med alla bra förslag?

Nordiska rådet har under lång tid arbetat med att främja det nordiska samarbetet. Tyvärr hamnar många frågor i en långbänk och tenderar till att försvinna i alla administration. Det är presenterats långtgående planer på ett gemensamt register för legitimerad hälso-och vårdpersonal för att undvika att obehöriga åker runt mellan olika länder och arbetar, det har presenterats planer på ett nordiskt system för återvinning av pantflaskor, det har presenterats förslag om att samordna vården för sällan diagnoser för att lyfta kvaliteten. Alla dessa och betydligt fler har fortfarande inte blivit verklighet och valsar runt i systemen. Nu presenteras ett nytt förslag om att de nordiska länderna ska öka samarbetet kring integration av flyktingar. Intressant att se vad som händer av detta förslag!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.