Har vi en feministisk regering eller…?

Jag tycker det är intressant att den rödgröna regeringen som lyft fram att de är en feministisk regering lägger fram ett förslag om att kvotera in kvinnor i börsnoterade bolagsstyrelser. Senast 2019 ska 40% av styrelseledamöterna i privata bolag vara kvinnor. Om detta inte uppfylls blir det böter i miljonklass beroende på hur stort bolaget är. Kvotering är diskriminering och att staten nu föreslår en lagändring som påverkar hur privata företag väljer att tillsätta sina styrelser är för mig helt vansinnigt. Om Socialdemokraterna själva väljer att kvotera in kvinnor i sina verksamheter så är detta deras beslut, att ändra lagar och styra företag är att plocka bort äganderätten och då är vi ute på hal is.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Petter

    Äganderätten är i högsta grad under lupp av sittande regering. Detta ser vi inom jord och skogsbruket .
    Mark konfiskeras på grund av det ena och andra, det kan vara en fågel som inte ens är rödlistad det kan vara en murkla som råkar växa på marken. Och nu kvotering i privata företag,det är inget fel med jämlikhet men att kunna gå in i privata affärer då har det gått för långt.
    Det finns definitivt en dold agenda !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.