Lånar redan pengar!

Den rödgröna regeringen la fram sin budget tidigare i veckan. Jag har inte granskat budgeten i minsta detalj men ett par områden sticker ut och kommer att få konskevenser för oss alla, speceillt oss som bor i mindre städer eller orter. Höjningen av bensinskaten är en post som kommer att drabba oss alla som inte har möjlighet att åka kollektivtrafik. Ökade skatter på inkomst visar också på hur den rödgröna regeringen prioriterar. Under högkonjunktur lånar regeringen pengar för att öka bidragen och göra andra satsningar. Hur tänker man sig klara nästa lågkonjunktur om man redan börjar låna pengar?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

 1. Jonas E

  Alliansens springnota bäddade för detta nu, och man kan inte sänka skatten så pass mycket och sen tro att det inte ska märkas sen – det får ju betalas nu istället !.
  På detta så tillkommer ”öppna era hjärtan” – det kostar ju en hel del också, men där har ju Alliansen i princip sabbat finansieringen redan !.
  Ökade skatter på inkomst, är ju så pass lite i rena pengar så att klaga över det blir ju lite ”storm i ett vattenglas” !.
  Jag håller dock med dig om att bensinskatten är en ren straffbeskattning på oss norrlänningar, och jag tycker att man borde kompensera Norrland på något sätt också !.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Uttrycket Öppna era hjärtan kom till i en period där storleken på migrationen var minimal jämfört med dagens situation. Den rödgröna regeringen hade fullständigt ansvar över situationen när den uppstod och hade haft möjlighet precis som andra regeringar gjorde att sätta begränsningar. Det går inte att skylla ifrån sig och påstå att det är Alliansregeringens ansvar. Jag tycker också att det är klädsamt att titta på helheten, Sverige liksom stora delar av världen har sedan 2009 varit i den värsta lågkonjunkturen sedan depressionen på 1920-30 talet. Det krävdes stora åtgärder för att Sverige nu med facit i hand skulle klarar sig så pass bra som vi har gjort. Vad som är oroande är att nu när vi är i en högkonjunktur inte förstår detta och planerar inför nästa lågkonjunktur utan vi lånar pengar för att ha råd att finansiera alla bidrag. Hur är vi förberedda? Sparar vi i ladorna eller har Magdalena Andersson redan tömt dom?

   • Jonas E

    Ska vi vara klädsamma och titta på helheten: Alliansens politik minskade skattebasen, med motiveringen att man sparade på utgifterna – när sen då det visade sig att det inte var just några besparingar på utgifterna, så blir ju totalen på minus och det kan inte enbart förklaras med finanskris, och det är ett välkänt faktum att Alliansen tog över en stabil överskottsbudget, och lämnade efter sig ett underskott och försämrade intäkter !.
    Sen tillkommer då problemet att Alliansen förde en politik som förde med sig lönedumpning, som inte bara är ett problem för löntagare, utan också för företagare som rent går i konkurs på grund av detta i nuläget – det förbättrar inte heller intäktssidan…… varför bromsar Allianspartierna förbättringar där ?.

 2. Anders Söderlund

  En av anledningarna till att Sverige måste låna pengar är väl att hålla f.d. regeringsledamöter med
  fickpengar, eller hur!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.