En svår nöt att knäcka!

Framtidens föräldraförsäkring hur kommer den att utformas och vilka krav ställer vi på den? Sverige har en av de mest generösa föräldraförsäkringar som finns och den mest flexibla. Du kan idag gå in och arbeta två timmar på ditt arbete och sedan fortsätta vara föräldraledig. Du kan dela upp försäkringen på ett antal sätt. Däremot är det en av de minst transparenta försäkringar vi har. Vi anser ofta att Sverige är jämställt och att vi kommit långt inom detta område. När det kommer till uttag av föräldraförsäkring så har vi fortfarande mycket att önska. Konsekvensen av ett ojämnt uttag av föräldraförsäkring blir också en löneskillnad mellan mamman och pappan vilket i många fall blir bestående. Hur ska vi få ett mer jämlikt uttag av försäkringen är en fråga som engagerar både politiken och berörda organisationer. En del organisationer vill se en mer kvoterad försäkring medan andra ser att opinionsbildning kan vara den bästa vägen att gå. Detta är en svår fråga att lösa ut då det är svårt att styra den enskilda familjens livspussel utan att ta ifrån människor sitt självbestämmande.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.