Hur får vi fler jobb till Lycksele?

I kväll har Alliansen i Lycksele bjudit in till en intressant diskussion på Hotell Lappland om hur vi ska få fler jobb till Lycksele. Karina Folkesson från Svenskt Näringsliv, Calle Franklin ordförande i Företagarna och Rickard Sundbom som är Lyckseles kommunchef deltar i panelen. Vi kan inte förvänta oss någon inflyttning till kommunen så länge det inte finns arbetstillfällen. Hur ska vi få ungdomar att stanna kvar och hur ska vi matcha näringsliv mot utbildningar. Frågorna är många! Det är tydligt att vi måste vara betydligt mer aggressiva när det gäller att marknadsföra Lycksele och att vi måste hitta ännu bättre samarbetsformer mellan näringslivet och utbildningsväsendet. Vi har ett antal företag som inte hittar rätt kompetens i vår kommun och här har vi en stor utmaning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.