Feministisk snöröjning är inte ok!

Förra veckan kom den första snön på riktigt och det snöade mycket i stora delar av vårt avlånga land. På vissa häll snöade det mer än på andra och i områden där man inte är så van att det snöar. Jag läste ett inlägg från Feministiskt Initiativ (FI) som är ett av de styrande partierna i Stockholm om behovet av feministisk snöröjning. FI poängterade att kvinnor och män hade olika mönster hur de använde kommunikationer och att kvinnor promenerade och åkte kollektivtrafik i större utsträckning än män. FI ville därför att gång och cykelvägar skulle prioriteras när det gäller snöröjning framför vägar. Det är en trevlig tanke men frågan var FI hade tänkt att bussar och annan kollektivtrafik skulle köra kvarstår. Jag tycker inte att det är OK med en så inskränkt syn på hur man styr vår huvudstad.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.