En snedvriden bild av ansvar!

USA:s nya president tycker att miljöhotet är ett påhitt av Kina och att det undertecknade Parisavtalet ska rivas upp och stoppa inbetalningarna till den gröna klimatfonden. I Sverige har vi en rödgrön regering som vill att alla ska köra elbil, höja skatterna på flygtrafik, lastbilar, vägar för att vi ska göra lite till för att förbättra miljön. Sverige uppfyller med råge de uppsatta klimatmålen och vi har en pågående utveckling för att vi ska bli ännu bättre. Jag tycker det är bra att vi tar ansvar för miljön och ser allvarligt på klimathotet och gör allt som går för att förbättra vår miljö. Det paradoxala i denna fråga blir då om lilla Sverige ska fortsätta vårt aggressiva miljöarbete medan ett av världens största länder som står för nästan en femtedel av alla miljöutsläpp i världen lägger ner sitt miljöarbete och satsar på fracking, mera kol och olja. Vi får en snedvriden bild av miljöansvar!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Jan-Erik Vahlström

    Inte ofta som jag kan hålla med om dina åsikter, men i just denna fråga måste jag göra det. Det finns ingen rim och reson att vi ensamma, för miljöns skull, skall fördyra allt för oss här i sverige. För miljöns skull måste alla länder ställa upp på det annars så är det av ringa eller inte värde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.