Finns andra möjligheter!

I helgen besökte statsminister Stefan Löfven Umeå och en av hans budskap var att en storregion är viktig för Norrlands fortsatta utveckling. Det känns inte som om denna fråga borde vara uppe på agendan i ett läge där vi har betydligt större frågor att ta itu med. Vi har fyra landsting som alla visar upp stora budgetunderskott, vi har fyra landsting som alla styrs av röda majoriteter där ansvariga politiker ser ett Stornorrland som den räddande åtgärden för allt. Hur kan man förvänta sig att fyra dåliga ekonomier tillsammans ska bli något positivt. Jag tror att samarbete mellan våra fyra nordliga län är ett måste men att detta kan ske utan formella sammanslagningar och krångliga regelverk för hur allt ska styras.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.