Hur gör vi när nästa lågkonkunktur kommer?

I veckan släppte Riksrevisionen, en för myndigheten ovanlig rapport. Riksrevisonen kritiserade den rödgröna regeringen och säger att de beräkningar som gjorts för budget 2017 underskattar utgifterna inom kommunsektorn med omkring femtio miljarder kronor fram till 2020. Kritik kommer även från Alliansföreträdare som säger att ”Regeringen bortser från vilka långsiktiga risker vi har framför oss inom till exempel integration och migration. De borde vara ärligare i sina framtidsutsikter. På ytan har vi god tillväxt i Sverige och allt ser bra ut, men under ytan har vi stora bekymmer som vi inte lyfter upp ordentligt” Jag tycker det är intressant att lyssna på hur Finansminister Magdalena Andersson (S) inte tar till sig kritiken utan lyfter fram ordning och reda som ett ledord och istället lägger skulden på den tidigare regeringen. Den rödgröna regeringen lånar pengar i en högkonjunktur för att ha råd med alla satsningar som utlovas till allt och alla. Hur gör vi när nästa lågkonjunktur kommer?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Petter

    Tillväxten ökar på grund av konsumtion vilket i sin tur påverkar miljön negativt. Redan nu borde vi snarare bromsa konsumtionen / tillväxten. Politiker måste sluta slå sig för bröstet och säga hur duktiga Sverige är i vårt miljöarbete. Vi släpper ut nästan mest per capita i Europa ,men utsläppen görs i andra länder på grund av vår stora konsumtion av importerade varor. Detta kommer att krascha inom max 5 år och vi kommer att hamna i en riktig svacka ekonomiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.