Svårt att se konsekvenserna!

I takt med att Försäkringskassan säger nej till personlig assistans för att leva upp till regeringens sparkrav så går kostnaderna över till kommunerna. Många kommuner ser en stor ökning av kostnaderna för personlig assistans och det är en underlig situation som många befinner sig i. Behovet av assistans är fortfarande kvar men Försäkringskassan gör en helt annan bedömning vilket resulterar i att kommunerna får ta ett betydligt större ansvar än tidigare. Detta gör det svårt att budgetera kostnader för kommunerna då man har svårt att avgöra hur utfallet i beslutsvägarna kommer att bli. Jag har svårt att se hur detta ska få några positiva konsekvenser i slutändan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Bergis

    Pengarna räcker inte efter Reinfeldts ”öppna era hjärtan” politik. Allt man säger och gör får en konsekvens.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Återigen måste jag påminna dig om vem som sitter i regeringsställning och har gjort det de senaste två åren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.