Årets sista fullmäktige

I dag är det årets sista kommunfullmäktige i Lycksele. En rad intressanta frågor står på agendan. Lycksele kommuns investeringsbudget är en av de stora frågorna. Det finns ett stort behov av investeringar i kommunen och här gäller det att hitta en prioritering som sätter rätt fokus på de stora behoven . Det ekonomiska utfallet för Lycksele kommun är positivt detta år och det beror till stor del på stora tillskott från den rödgröna regeringen. Dessa tillskott är engångsbelopp och inte något som vi kommer att kunna ta del av framöver. Den ekonomiska situationen kommer att bli betydligt bistrare kommande år och det innebär stora utmaningar. I sak är investeringarna inte den största frågan utan vilken kostnad som drift och underhåll genererar kommande år. Vi har inte råd att ständigt öka driftskostnaderna utan att samtidigt öka intäkten.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.