Lottdragning eller struktur?

Förra året hade vi ett fullständigt kaos med den enorma mängd asylsökande som kom in i landet och placerades ut i landets kommuner. Året som gått har präglats av ett stort arbete att försöka beta av alla asylsökande, deras behov och försöka tillgodose barnomsorg, skola och praktikplatser. Trycket på sjukvården och främst primärvården har varit enormt och i början av hösten 2016 började trycket avta och arbetet kunde struktureras upp. Nu kommer nästa inferno när Migrationsverket flyttar de asylsökande igen utan kontroll. Det finns asylsökande med fullständiga personnummer och de som fortfarande saknar fullständigt personnummer och det är helt omöjligt att få en kontrollerad avrapportering eller överflyttning av alla asylsökande som ibland försvinner över en natt. Det är svårt att förstå om det finns en strukturerad tanke bakom den stora omflyttning som pågår eller om det är lottdragning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.