Ett tyst erkännande!

Rot- och rutavdragen minskade med 8,3 miljarder kronor 2016 jämfört med året före. Skatteverket tror att en anledning till minskningen kan bero på ändrade regler som gjordes 2016. Då sänktes skattereduktionen för rotavdraget från 50 till 30 procent av arbetskostnaden. Antalet företag som utförde rotarbete minskade med cirka 6 000 medan antalet företag som utförde rutarbete ökade med cirka 800.Det är intressant att den rödgröna regeringen starkt kritiserat både RUT och ROT men nu inför man utökade möjligheter att använda skatteavdragen. Det är ett tyst erkännande av en bra reform

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Leif

    Mycket bra, jag som arbetar vill ha bidrag för sådant jag redan har råd med att betala. Bättre att skattepengarna går till mig än pensionärer, sjuka eller arbetslösa, dom kan väl för fan börja jobba!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.