Flytta på förövaren!

I veckan har media haft många inslag om hur de flesta kommuner i vårt land brister i hanteringen av kvinnor som blir utsatta för våld i nära relationer. En av de kvinnorna som var omnämnd i ett reportage hade fått tre dagar på sig att hitta ett nytt boende och när det inte gick så ville socialtjänsten i kommunen omhänderta hennes barn eftersom de saknade bostad. Moderatkvinnorna har under en längre tid lyft frågan att det är förövaren som ska flyttas från det gemensamma boendet inte offret. Det är en absurd situation att offret ska straffas dubbelt upp att både utsättas för våld och dessutom lämna sitt boende med allt vad det innebär. Jag tycker att det skulle vara en självklarhet att flytta på förövaren.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.