Trist när 1+1 inte blir 2

Den senaste veckan har tydligt visat att 1+1 ofta blir något annat än 2. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra gick ut med ett uttalande att hon ville att Alliansen skulle lägga fram en gemensam budget. I uttalandet var hon tydlig med att Sverige behöver en ny regering för att klara av alla de utmaningar vi står inför. Hon var även mer än tydlig med att det var helt otänkbart att bilda regering med Riksdagens två ytterlighetspartier nämligen Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. När Alliansen lägger fram en gemensam budget är det upp till varje parti att rösta för eller emot en Alliansbudget, det är det som kallas demokrati. Jag tycker det är väldigt olyckligt att Anna Kindberg Batras uttalande fick många att addera ett innehåll som inte stämmer. Ett samarbete med SD är inte tänkbart i en regering, däremot styr vi inte hur de väljer att rösta i vissa frågor.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

11 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Läs vad som är sagt istället för att hitta på egna tolkningar.

 1. Basic rules

  Läser att c idkar utpressning mot M –
  I utskottsfrågan – så vem är leder ’alliansen ’ fegar akb ur så är det kört gör henne !

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Alliansen består av fyra partier och det parti som har flest antal röster är det parti som leder Alliansen och det är med stor tydlighet Moderaterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.