Är det 1:a April?

Om en vecka läggs BB i Sollefteå ned och då blir Lycksele BB Sveriges minsta förlossningsavdelning. BB i Lycksele har varit ifrågasatt ett antal gånger men tack vare olika lobbyaktiviteter och nya beslut drivs Lycksele BB fortsatt framåt. 2016 var ett rekordår med 399 födda barn. Det har inte fötts så många barn i Lycksele på 12 år. Föräldrar som ska föda barn i Sollefteå får nu 10 mil att köra till närmsta BB. Avstånd är ingen nyhet och många av de föräldrar som föder barn på Lycksele BB har åkt många mil i bil. En stor nyhet är nu att i Sollefteå startar studieförbund upp utbildning för att föda barn i bil. Jag trodde först att detta var ett skämt men insåg snart att det är på fullaste allvar. Vad är nästa steg kommer det att läggas ut instruktionsfilmer på YouTube hur du behandlar dig själv eller köper du ”Gör det själv” kit på apoteket för att själv ställa diagnos och bota dig själv. Vart är vi på väg?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.