Det går inte att blunda och ha skygglappar på!

Vårdföretagarna är ute och informerar om vad Reepaluutredningen har lagt fram för förslag och hur det kommer att slå på alla företag inom hela välfärdssektorn. Detta är en fråga som jag inte kan släppa eftersom om Reepalu får igenom sina förslag kommer det att få förödande konsekvenser för hela vår välfärdssektor. Den mest förödande av alla konsekvenser är att alla företag kommer att konfiskeras av staten och all verksamhet kommer att återgå till den offentliga sektorn igen. Jag tror inte att den rödgröna majoriteten förstår konsekvenserna av detta. Världen kommer aldrig att vara svart eller vit utan gråzonerna kommer alltid att finnas. Varför ska vi diskutera en utredning som så kategoriskt rycker undan förutsättningarna att driva verksamhet inom vår välfärd. Varför kan vi inte titta på kvalitet som den stora parametern i vår välfärd istället. Ska vi fortsätta utveckla vår svenska välfärd gäller det att se möjligheter med öppna ögon och inte begränsa sig med skygglappar och samtidigt blunda inför hur verkligheten ser ut.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Min fråga, om detta är så otroligt viktigt, Varför styrde ni inte upp detta när ni hade makten? Jag tycker ni får skylla er själva, ni hade chansen, gjorde inget och nu sitter ni och lipar?

    Näe koncentrera er på hur ni skall hantera nazisterna istället

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag förutsätter att du har läst hela Reepaluutredningen innan du kommer med kommentarer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.