Sista dagen !

Idag är sista dagen för inlämning av remissvar på Reepaluutredningen. Det kan inte ha undgått någon att denna utredning har engagerat många och det kommer att fortsätta göra så. Nu ska alla svar gås igenom och förhoppningsvis ligga till grund för en proposition från regeringen till riksdagen för beslut. Det kommer att bli ett stort antal debatter och diskussioner innan beslut tas i denna viktiga fråga. Det är en principiellt viktig fråga att ta ställning till om man väljer att ge sig på en bransch som är finansierad med skattemedel men lämnar alla övriga utanför debatten. Jag tycker hela retoriken är snedvriden och det landar återigen på att det är enklare att kritisera de som erbjuder tjänster inom vård, skola omsorg än att kritisera de som bygger lokaler, vägar eller producerar material för samma skattefinansierade medel. Det är så en feministisk regering arbetar!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Jonas E

    För att vara helt ärlig så är det ju lättare att se faktiska resultat på de som bygger lokaler eller levererar fasta produkter, då du har ett före och ett efter att jämföra med !.

    Det har man inte i välfärden – därav att det blivit för lätt att faktiskt leverera mindre än vad man tar betalt för, jag säger inte att alla gör så – men du kan knappast neka till att dom finns !.
    Och hur kommer det sig att i princip alla goda exempel på privata är just dom som inte vinstmaximerar, eller rent av är ideella – det tyder ju på att vinsterna faktiskt är ett problem !.

    Funderar du på vad jag menar med vinstmaximering så se länken jag givit dig 2 ggr nu !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.