Skygglappar på och blind ideolog styr vårt län

Förra veckan publicerade Folkbladet en insändare skriven av ett av landstingsråden i Västerbotten. Jag har svarat rådet!

Med stor tydlighet påstår jag att vi får dom politiker vi förtjänar. Vi har ett landstingsråd i Västerbotten som representerar Vänsterpartiet som använder skygglappar och låter ideologiska värderingar beskriva en verklighet som är så snedvriden att jag blir mörkrädd. I Lokaltidningen beskriver landstingsrådet hur Illmar Reepalu har problematiserat den vård och omsorg som vi har i vårt land och att landstingsrådet och Vänsterpartiet delar Reepalus slutsatser om att det finns konflikter mellan välfärdsverksamheterna och aktiebolagens syfte att ge vinst. Landstingsrådet har med stor tydlighet inte förstått innebörden av de förslag som Reepalu lagt fram utan låter ideologin tala istället. Alla som driver någon form av verksamhet inom vård och omsorg måste generera vinst för att kunna fortsätta driva verksamhet, ingen oavsett driftsform kan driva verksamhet med förlust, någon måste i slutändan betala för alla förluster. Landstingsrådets okunnighet om hur vården i Västerbotten fungerar är stor. Landstingsrådet säger att det finns i lag bestämmelser att vi alla ska ha rätt till vård och att den ska ges efter behov. Hur tänkte landstingsrådet när beslutet togs om att göra länsklinker av välfungerande verksamheter och fullständigt rasera den vård och omsorg vi har i länet? Hur tänkte landstingsrådet när öron-näsa-hals stängde ner sina verksamheter i Lycksele och Skellefteå och alla patienter måste åka till Umeå? Hur tänkte landstingsrådet när kirurgkliniken i Lycksele över en natt mer än fördubblade väntetiden för alla ortopedpatienter eftersom det måste vara lika i länet? Det vänsterpartistiska landstingsrådet ska inte prata om att alla ska ha rätt till vård när man inte förstår hur vården fungerar. Nästa okunniga uttalande från landstingsrådet handlar om att rådet tycker det är märkligt att det inte finns privata hälsocentraler i Sorsele eller i Vilhelmina. Om landstingsrådet hade läst på underlaget till kravspecifikationen för Hälsovalet skulle rådet där kunna läsa att det är landstinget som ställer krav på hur utförarna ska driva primärvård och att det är patienterna själva som väljer att lista sig på den hälsocentral som de anser ger bäst vård. Det handlar inte om att hälsocentralerna själva väljer patienter. Om inte patienterna är nöjd med den vård som ges så byter de givetvis hälsocentral. Jag tycker det vore klädsamt om det vänsterpartistiska landstingsrådet var påläst och insatt i den verksamhet som rådet är satt att styra över .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.