Bra förslag !

Regeringen har lagt fram ett förslag som handlar om att rätten till föräldrapenning för föräldrar som kommer till Sverige ändras. Regeringen menar att föräldrapenningen ska anpassas efter barnets ålder. Jag välkomnar detta förslag, Moderatkvinnorna la fram ett liknande förslag för snart fyra år sedan eftersom vi redan då såg konsekvenserna av att man får lika många föräldradagar oavsett hur gammalt ditt barn är när du kommer som invandrare till Sverige. Det är idag en av anledningarna till att utländska kvinnor inte kommer ut på arbetsmarknaden i lika stor utsträckning som män och det är även ett stort hinder för kvinnor som är föräldralediga att lära sig det svenska språket. Integrationen blir både svårare och tar längre tid.

Elisabeth Björnsdotter Rahm(M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.