Spännande satsning!

Jag kan inte låta bli att reflektera över vissa satsningar som görs. Sveriges kommuner och landsting (SKL) får 12 miljoner kronor för att stödja arbetet med att patienter som inte längre behöver sjukhusvård, men däremot annan omsorg och vård, snabbare ska skrivas ut från sjukhus. Därigenom kan vårdplatser frigöras. Summan som satsas kan låta stor men om man slår ut det på Sveriges alla 290 kommuner blir det genast ett helt annat läge. Vi landar på en satsning på drygt 41 000 kronor per kommun och då har ingen hänsyn tagits till storlek på kommunerna. Sjukvårdsminister Gabriel Wikström säger att satsningen är bra för att snabbare frigöra platser som behövs till andra patienter. Genom satsningen ska vården förbättras för den enskilde och tillgängligheten öka. Ja vem vet vad 41 000 kr per kommun kan åstadkomma?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.