Stor utmaning!

I dag är det kommunfullmäktige i Lycksele. Även vid detta möte kommer ett antal avsägningar av politiker upp för beslut. Det är inte en positiv utveckling vi ser inom politiken och det är framförallt våra yngre politiker som väljer att kliva av sina uppdrag. Orsakerna är givetvis många och individuella men en gemensam nämnare i detta är att det är svårt att prioritera och att tiden inte räcker till. Att arbeta heltid samtidigt få ett familjeliv att fungera innebär att övriga uppdrag får prioriteras in i detta pussel och blir då på bekostnad av något annat. Jag har full förståelse att det därför blir svårt att få livspusslet att räcka till. Vi lever i en demokrati och det bygger på att vi har politiker som vill ta ansvar för att driva denna demokratiska process framåt. Oavsett parti står vi inför en utmaning att få in fler engagerade människor inom politiken.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.