Cementerar ideologi !

Illmar Reepalu och välfärdsutredningen presenterar sitt slutbetänkande och det är en utredning som tydligt cementerar ideologi framför verklighet. Stefan Löfven lyfte fram möjligheter att begränsa välfärdsutredningens förslag på vinststopp på operativt kapital men Löfven fick se sig överkörd av (S) kongressen. Välfärdsutredningen borde fokusera på att säkerställa hög kvalitet inom vård och omsorg istället fastnar utredningen i den felaktiga föreställningen att vinstsyfte skulle gå ut över kvaliteten i välfärden. Enligt de studier och undersökningar som finns levererar privata företag lika hög eller högre kvalitet på nästan alla områden i välfärden. Fokus borde inte ligga på driftsform utan på kvalitet och det är tragiskt att ideologin så tydligt cementerar en snedvriden bild istället för att se möjligheter till utveckling.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.