Var proaktiv och styr förändringen!

Kan vi vända utvecklingen när det handlar om våra mindre orter på landsbygden? Hur ser vi på att våga tänka nytt och inte fastna i gamla hjulspår när vi ser nya utmaningar. Dessa frågor och många fler ställdes i måndags när gästprofessor Dean Carson från den lilla orten Burra i södra Australien talade om sina erfarenheter och sin forskning. Dean Carson bor nu i Åskilje och har med hjälp av sin forskning kunnat konstatera att den utveckling vi ser idag med avbefolkade orter och byar inte behöver vara negativt utan med hjälp av nya handlingssätt och sätt att tänka kan utvecklingen istället ses som positivt. Idag behöver vi en bra internetuppkoppling och vi kan bo i princip var vi vill. För att hitta rätt kompetens så behöver vi bli mer innovativa i vårt sökande och samtidigt släppa gamla normer och strukturer för att se andra rekryteringar. Dean Carson lyfte upp en rad intressanta diagram med vilka han ville peka på att vi inte ska acceptera utveckling utan vi kan istället vara proaktiva och styra förändringen. Spännande forskning!

Elisabeth Björnsdotter Rahm

En kommentar

 1. Lena

  Ingen kommentar till bloggen, däremot en annan intressant fråga. Varför driver inte ni eller nåt annat
  parti (såvitt jag vet) frågan om att en gång för alla lägga den s k tv licensen direkt på skattsedeln?
  Jag blir mer och mer irriterad över att betala denna förhållandevis höga summa på en tv som jag inte
  ser så mycket på…jag ser nog lika mycket (eller lika lite) på olika playvarianter direkt i datorn.
  Är det arbetsmarknadspolitik (ingen vågar röra så många arbetstillfällen i Kiruna) eller är alla partier
  allmänt flata med många ickebetalande ledamöter…? Man kan ju undra….
  Svara gärna på min e-postadress som jag har angett, det skulle vara intressant att höra din åsikt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.