Lyft fram det positiva!

Statistik kan vändas ut och in och tolkas precis som man vill att en ska framstå. Lycksele kommun ligger lägre än många andra kommuner inom i stort sett alla jämförbara områden. Vi har en äldre befolkning, vi tjänar mindre, vi har lägre andel högutbildade, jag kan fortsätta en stund till men ett område skiljer sig till det positiva. Lycksele har lägre antal arbetslösa och dessutom en högre sysselsättningsgrad. Det är positiva siffror för Lycksele kommun och det är dessa siffror som ska lyftas fram i fösta läget. Givetvis finns det stora utmaningar i kommunen och dessa utmaningar måste vi hitta hållbara och långsiktiga lösningar på. Vi kan inte fortsätta uppfinna hjulet om och om igen och förvänta oss nya svar utan vi måste våga testa helt nya vägar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.