Ny forskning visar stor skillnad!

Varje år dödas ca 20 kvinnor av en person de lever i närhet av. Det finns en rad strategier och lagar som tagits fram för att försöka minska det antalet kvinnor som faller offer för dödligt våld i det egna hemmet. Det är skrämmande siffror att så många kvinnor faller offer i det egna hemmet, en plats som borde inge trygghet och inte vara en plats där så grova brott begås. Ny forskning visar att en majoritet av det män som begår dödligt våld i en nära relation är drygt 40 år och de flesta är inte tidigare straffad. En tydlig skillnad kan ses mellan de personer som begår övriga dödliga brott., 80 % av dessa män är tidigare lagförda och snittåldern är under 30 år.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.