En aning märkligt!

Penningpolitik är inte helt enkelt att förstå sig på men så pass mycket är klart och tydligt att de åtgärder som Riksbanken vidtagit för att hålla nere reporäntan på en minus nivå och samtidigt köpa statsobligationer har haft effekt. Inflationen har ökat något och här spelar givetvis omvärldens situation in. Det är något lugnare runt om i vår omvärld även om media rapporteringen inte riktigt ger oss den bilden. Vad som nu är märkligt är att vi har en finansminister som inte ser detta . Hon slår sig för bröstet och säger att det går bra för Sverige tack vare hennes politik, har hon missat att vi gått från en av de värsta lågkonjunkturerna sedan 1920-talet in i en högkonjunktur? Det vore en aning märkligt om det inte gick bra för Sverige eftersom vi klarade av den djupa lågkonjunkturen på ett otroligt positivt sätt. Finansministern har inte heller förstått att det är i högkonjunktur vi måste spara för att klara av nästa lågkonjunktur. Vår finansminister lånar upp mer pengar istället för att spara. En aning märkligt!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.