Trygg miljö för blåljuspersonal!

Blåljuspersonal kan aldrig säga nej, blåljuspersonal kan inte avstå att hjälpa nödställda på grund av att det är dåligt väder, dåliga förutsättningar, de måsta alltid rycka ut. Blåljuspersonal är en utsatt yrkesgrupp som på senare tid blivit alltmer ansatt av hot och våld vilket är helt oacceptabelt. Det är aldrig acceptabelt att människor utsätts för hot och våld men när en yrkesgrupp blir larmad för att undsätta personer som behöver hjälp ska man inte utsättas för hot och våld. Regeringen ska utreda en nationell alarmeringsfunktion för att de olika kategorierna blåljuspersonal ska kunna kommunicera enklare. Det är ett steg i rätt riktning men det kommer att krävas betydligt mer för att skapa en trygg arbetsmiljö för blåljuspersonal

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.