Hur länge ska detta fortsätta?

Hur länge kan vi han en statsminister och en rödgrön regering som inte tar sitt uppdrag på allvar och inte förstår konsekvenserna av detta. Media har rapporterat om ett antal händelser där Stefan Löfven och hans ministrar har stått handfallna och inte agerat i tid eller kraftfullt. Den senaste incidenten som rör Transportstyrelsen är ytterliggare ett bevis på att vi har en regering som inte tar ansvar. När det uppdagas att den tidigare generaldirektören brutit mot lagar som skyddar våra register skyller ministrar på varandra för att skydda sin egen rygg, alla har varit medvetna om det inträffade under lång tid utan att de tagit ansvar. Hur länge ska detta få fortsätta? Sverige behöver en ny regering!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Micke

  Ja hur länge ska ni i alliansen försöka smita undan ert ansvar i denna fråga?

  Med början 2010 och med ett fördjupat utredningsarbete drivet av privatiseringsiver och NPM (New Public management) under 2013 fattade den dåvarande Alliansregeringen i februari 2014 det ödesdigra politiska beslut som strax därefter beordrade Transportstyrelsens styrelse att upphandla IT-tjänsterna i internationell konkurrens.

  Hur lättlurade tror ni svenska folket är?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tror att du precis som statsmister Stefan Löfven inte kan skilja på äpplen och päron. Att lägga ut verksamhet på annan utförare omgärdas av ett starkt regelverk oavsett vilket område vi pratar om. Att som Transportstyrelsens dåvarande GD bryta mot alla skrivna regelverk som finns är olagligt och det är det som är problemet. Det är enkelt att skylla på andra och inte se vad som egentligen är problemet.

 2. Bergis

  Hur ska dom kunna ta ansvar när ni väjer att outsourca verksamheten? Om man halverar pengarna till cancervården för att det ska bli billigare. Vem är då ansvarig för vårdköerna och dödsfallen? Enligt din logik är det alltså sjukvården som är ansvarig eller?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tror att du precis som statsmister Stefan Löfven inte kan skilja på äpplen och päron. Att lägga ut verksamhet på annan utförare omgärdas av ett starkt regelverk oavsett vilket område vi pratar om. Att som Transportstyrelsens dåvarande GD bryta mot alla skrivna regelverk som finns är olagligt och det är det som är problemet. Det är enkelt att skylla på andra och inte se vad som egentligen är problemet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.