Positiva siffror för handeln men det ser olika ut!

Efter tre månader med fallande framtidstro ökar optimismen i handeln igen. Enligt Svensk Handel har förväntningarna på framtida handel ökat med 5,8 procent. Även förväntningarna på lönsamheten och tron på antalet anställda i handeln stiger. Fortfarande ligger dock förväntningarna på framtida nyanställningar i branschen på minus. Dessa siffror är nationella och ser väldigt olika ut. I Västerbotten kommer larmsignaler om att internethandeln ökar allt mer och det blir allt vanligare att konsumenter provar varor ute i butik och sedan väljer man att beställa varor via Internet. Det är positivt att vi kan se olika möjligheter till handel samtidigt som det är oroande att handel på många mindre orter ser en vikande köptrohet. Det är av stor betydelse att vi får behålla en service även på mindre orter.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Michael

    Då kanske Lycksele kommun ska föregå med gott exempel, genom att handla och hjälpa butiker och handlare i Lycksele på ett bättre sätt. Det ger helt fel signaler om nästan alla inköp görs på annan ort. Vet att det finns regler men regler är till för att ”tolkas” som allt annat. Fler och fler butiker får lägga ned om inte vi i Lycksele ändrar vårat sätt att handla. Det hjälper ej att förlänga öppettider på lördagar med allt vad det innebär med personal och arbetstidslagar då inte vi handlar lokalt.
    Allt vi handlar lokalt ger oss mer skatteintäkter vilket hjälper kommunen i sin helhet.
    Det går inte som politiker bara åka runt och ”flina upp sig” på olika företag och prata om hur viktiga företagen är för Lycksele. Mera verkstad och mindre snack är önskvärt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.