Lycksele måste våga tänka nytt!

”Aldrig förut har så många kommuner i Västerbotten rankats så högt av sina företagare. Nordmaling, Sorsele, Bjurholm och Vännäs finns nu alla på 100 i topp på listan över företagsklimat i landet. Dorotea är den kommun som dyker. ” Detta citat är hämtat från Svenskt Näringslivs hemsida. Det är roligt att läsa att många av våra Västerbottniska kommuner kämpar för att erbjuda ett bra företagsklimat. Min egen hemkommun Lycksele har tyvärr hamnat i motvind och tappar 20 placeringar och landar på plats 266 av 290 kommuner i Sverige. Det är inget positivt i det och det mest talande är att vi är sämst i klassen när det handlar om att den egna kommunen konkurrerar på den privata markanden. Vi har en hemläxa att göra när det gäller företagsklimatet och det innebär att vi måste våga tänka nytt

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Jörgen K.

    Undersökningens grund är hur vi uppfattar både den direkta och den subjektiva kontakten med kommunen och dess tentakler. Den har inget med de olika förutsättningarna i de radikalt olika verksamheterna som näringslivet består av.

    Vill man inte eller kan man inte?

    Trots stora resurser att skapa rutiner för en snabb, effektiv och friktionsfri kontaktyta så är orsaken att finna uteslutande politisk. Det spelar ingen roll vad som sägs och görs, resultaten speglar vad politikerna har gått till val på. Är skillnaden i AC-länet så markant så som rankingen verkligen visar är så kan man inte bara blunda som man gör år efter år för verkligheten.

    Lycksele kommun lägger mellan 10 till 15 miljoner årligen, lågt räknat, på näringslivskontoret med ett resultat som nära inpå tangerar de kommuner som överhuvudtaget inte alls engagerat sig. Så hur man än vrider så är det en omöjlighet att förklara bort på annat sätt än att söka svaret i att frågan börjar och slutar i den politiska viljan hos de som besitter majoriteten !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.