Spännande politik skapas!

Moderaternas Arbetsstämma pågår för fullt i Örebro. En rad politikområden har reviderats av olika grupper som under varje område presenterar nya ståndpunkter. Det finns många kloka förbättringsområden inom exempelvis vård och omsorg och här tycker jag att det är intressant att man ser möjligheter att erbjuda våra äldre och multisjuka en enklare väg in i sjukvården. Det finns en rad intressanta digitala utvecklingsmöjligheter som är tänkt att fungera som ett komplement till den traditionella vården. Alla dessa områden ska nu debatteras och kompromissas med alla närvarande ombud. Spännande politik skapas!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Vaddå ”spännande politik skapas”? Varför ingriper inte du, Anders Ågren och politiker från andra partier mot att Umeå kommun gör det omöjligt att betala parkeringsavgifter med pengar och kort? Det är fel att tvinga alla att betala med app. Ni utestänger oss alla som inte har sådan samt alla utländska turister. Varför går ni inte ut och stoppar kommunens datanörderi i stället för att bara sitta i slutna rum och skapa vad ni inbillar er är ”spännande politik”?

 2. Michael Rönnlund

  Du menar att ni moderater vill sänka försörjningsstöden och behålla ränte- och ROT-bidragen till rika villa- och bostadsrättsägare?

  Men som vanligt du kommenterar inte att ni är avslöjade som det parti som stöder de rika i samhället och skiter fullständigt i de som verkligen behöver bidrag.

  Senaste kommentaren jag hade om detta ville du inte diskutera alls vilket säger det mesta om dig och den politik du försvarar.

  Du är en riktigt feg politiker med svårigheter att ta en diskussion om viktiga statliga åttaganden. Så länge de rika gynnas i Sverige verkar du vara nöjd.

  Vidrig människosyn du har.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Vidrig människosyn, det är hårda ord! Av vilken anledning ska jag debattera mot en person som från början har en sådan ingång?
   Du verkar dessutom välja att missförstå eller att misstolka de förslag som vi lagt fram. Vårt förslag med sänkta ingångslöner är ett förslag att få in de människor som står längst bort från arbetsmarknaden. Just nu står vi på toppen av en högkonjunktur, vi har en låg arbetslöshet bland svenska personer. Bland våra invandare är däremot arbetslösheten väldigt hög. Det är betydligt bättre att få ett första jobb, att lära sig jobbet och språket på jobbet än att bli fast i bidrag och inte komma in i det svenska samhället. De som är i behov av bidrag av olika slag ska givetvis få det men det måste vara bättre om fler kunde arbeta 100% utirån sin förmåga. RUT och ROT har inneburit att svarta jobb blivit vita och på så sätt gett de som arbetar en möjlighet att få en pensionsgrundad inkomst. Trist att du väljer att se det så negativt.

 3. Michael Rönnlund

  Du väljer medvetet att inte nämna ränteavdragen till rika- villa och bostadsrättsägare som ni moderater vill behålla och anser är väl använda skattepengar. 85% av alla räntebidrag går till rika.

  Varför stöder ni moderater att dessa rika svenskar ska få behålla sina bidrag men fattiga som behöver bidrag ska få försämrade villkor?

  Att ta få från de fattiga och fortsätta pumpa in pengar till redan rika är att ha vidrig människosyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.