MeToo, ett gemensamt ansvar!

Just nu pågår en uppmärksammad kedjebrevsvariant på socialamedier. Under hashtaggen meToo så berättar kvinnor om hur de blivit sexuellt trakasserade. Samtidigt presenteras olika rapporter som visar att en stå stor andel som 80% av alla kvinnor någon gång utsatts för sexuella trakasserier. Det ät skrämmande siffror och något som i många sammanhang normaliserats i så stor omfattning att det inte anmäls. Det är inte acceptabelt att ett brottsoffer ska känna skuld över något man är utsatt för. Ska vi uppnå jämställdhet så krävs det att vi tar ett gemensamt ansvar att se till att trakasserier inte är acceptabelt och att förövarna känner av att samhället inte accepterar det.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.