Fler arbetsgivare utvecklar vår välfärd!

Välfärdssektorn är ett område som ständigt är uppe till diskussion. Jag tycker det är bra att vi kan vända och vrida på frågan och på så sätt utveckla vår välfärdssektor. Jag läste ett debattinlägg skrivet av en person som tydligt hävdar att andra driftsformer och företagande i välfärdssektorn inte ger fler medarbetare. Det är ett intressant sätt att tänka. Jag skulle vilja påstå det motsatta. Om vi bara skulle ha en arbetsgivare i vår välfärdssektor , vad skulle förbättringen bestå av? Fler arbetsgivare innebär en utveckling av en sektor, det ger en möjlighet att höja kvaliteten och att skapa en flexibilitet på arbetsmarknaden för att öka möjligheten att byta arbetsgivare. Fler arbetsgivare inom vår välfärdssektor innebär dessutom en tydligare kontroll av våra skattemedel. Om de som driver företag inom vår välfärdssektor inte skulle ha en god ekonomisk hushållning skulle de inte finnas kvar. Den offentliga verksamheten har långt ifrån samma tänk när det gäller god ekonomisk hushållning. Det borde finnas samma goda ekonomiska hushållning eftersom det handlar om att använda våra skattemedel på ett så bra sätt som möjligt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm(M)

5 kommentarer

 1. Leif

  Bidragsmoderaterna. Skönt att välbärgade medborgare skall få ta del av skattepengarna när ni tänker svälta ut dom fattiga. Bra där Eliabeth.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Om du såg hur verkligheten ser ut så skulle du se att den stora majoriteten av företag som verkar inom vård, skola och omsorg är små eller medelstora företag och inte den nidbild som (V) och (S) försöker beskriva.

   • Michael Rönnlund

    Skattemedel ska inte betalas ut i vinster till företag inom välfärden, det är inte väl använda skattepengar. Alla skattemedel ska gå till det de är avsedda för. Miljarder av skattemedel betalas ut i vinster varje år istället för att befrämja välfärd. Behöver in vara raket forskare för att förstå vilket slöseri med skattemedel detta är.

    Förvånande att du inte har nån åsikt om hur ordföranden i er stödorganisation svenskt näringsliv beter och uttalar sig? Inga åsikter alls?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.